ВЕЧЕРАС ПРОМОЦИЈА ЛЕТЊЕГ БИОСКОПА НА БУБЊУ
26.08.2011

Летња позорница у Спомен парку „Бубањ“, вечерас (петак,26.08.2011.) у 20:30 сати уступиће место љубитељима седме уметности. Пројекцијом играног филма „Случај Хармс“, редитеља Слободана Пешића, у овом меморијалном парку, „зеленој оази“ града, отпочеће дешавања у култури, која су најављивана у току реконструкције Амфитеатра.Градска општина Палилула, Дирекција „46.ФИЛМСКИХ СУСРЕТА“ и Нишки културни центар обезбедили су потребне услове да парк „Бубањ“, на више локација, уступи место одржавању манифестација у култури.

После дела обављених радова на реконструкцији мултифункционaлног Амфитеaтра на Бубњу створена је могућност да део пратећег програма Фестивала глумачких остварења буде реализиован у овом простору.

За промоцију програма одабрана је пројекција филмске драме „Случај Хармс“. Ослоњена на биографију песника Данила Ивановича Хармса, протагонисту славне совјетске авангарде који је трагично завршио у стаљинистичким чисткама 1942, драма представља снажну осуду стаљинизма. То је прича о писцу који описује необичне и апсурдне случајеве, а они почињу да се догађају, па и он сам постаје случај. Искачући из оквира писца по задатку, он постаје посебан случај за државу која то може да реши само на један начин - смрћу, док се више силе, у лику једног анђела, боре да одгоде неумитно. У насловним улогама појавиће се; Франо Ласић, Дамјана Лутхар, Милица Томић, Рахела Ферари, Мића Томић, Младен, Андрејевић, Бранко Цејић . Филм је снимљен 1987.године, траје 93 минута. За све посетиоце ове филмске премијере на Бубњу, улаз је слободан. Градска општина Палилула и организатори програма желе вам добродошлицу!